درخشش و زیبایی یک خودرو، نه تنها چشمنواز است، بلکه میتواند ارزش آن را نیز افزایش دهد. با گذشت زمان، عوامل مختلفی مانند نور خورشید، باران اسیدی، گرد و غبار و خط و خشهای جزئی، میتوانند به تدریج درخشش بدنه خودرو را از بین ببرند و ظاهر آن را کدر و خسته نشان دهند. پولیش دستی بدنه خودرو، روشی مقرون به صرفه و کارآمد برای بازگرداندن درخشش و زیبایی از دست رفته به خودرو شما است. با انجام این فرآیند به صورت صحیح، میتوانید خط و خشهای سطحی را از بین ببرید، رنگ خودرو را احیا کنید و به آن جلا و براقی خیرهکنندهای بدهید. در این راهنمای جامع، گام به گام مراحل پولیش دستی بدنه خودرو را به شما آموزش خواهیم داد. همراه چسبینه باشید.
آفتاب، گرد و غبار و خط و خش، دشمنان رنگ و روی ماشین شما هستند و به مرور زمان، آن را کدر و خسته نشان می دهند. پولیش خودرو حکم یک معجزه را دارد که درخشندگی رنگ را به ماشین شما باز می گرداند. با پولیش، خطوط و نواقص جزئی صاف شده و رنگ ماشینتان مثل روز اول براق و زیبا می شود.
راهنمای گام به گام پولیش ماشین با دست
ابتدا باید ماشین خود را برای پولیش آماده کنید. پس از تمیز کردن و آماده شدن، باید آن را در سایه و دور از نور مستقیم خورشید پارک کنید.
شما به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- محلول پولیش بدنه خودرو
- اسفنج تمیز
- دستمال نرم میکروفایبر
- پارچه نرم
مارک های مختلفی پولیش بدنه وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. در وبسایت چسبینه بیش از 50 مدل پولیش های بدنه تراز اول جهانی آماده عرضه می باشند. توصیه می کنیم از اسفنج برای اعمال واکس و پولیش استفاده کنید.
مرحله 1: شستن ماشین پیش از پولیش
قبل از شروع پولیش، حتما ماشین رو به طور کامل بشویید تا هرگونه آلودگی، گرد و غبار و ذرات ریز از روی سطح رنگ پاک بشه. این کار باعث میشه پولیش به طور یکنواخت روی سطح پخش بشه و نتیجه نهایی بهتر بشه.
مراحل شستشو:
- ماشین رو در سایه پارک کنید. گرمای خورشید باعث میشه آب سریعتر خشک بشه و لکه ایجاد کنه.
- با استفاده از شلنگ آب، بدنه ماشین رو به طور کامل خیس کنید.
- از شامپو مخصوص شستشوی خودرو و یک اسفنج نرم استفاده کنید.
- به آرامی بدنه ماشین رو از بالا به پایین بشویید. مراقب باشید که به قسمت های پلاستیکی و لاستیکی آسیب نزنید.
- با شلنگ آب، تمام شامپو را از روی بدنه ماشین بشویید.
- با استفاده از یک حوله نرم و تمیز، بدنه ماشین رو خشک کنید.
- برای اینکه مطمئن بشید تمام ذرات شامپو پاک شده، میتونید از یک دستمال میکروفایبر مرطوب استفاده کنید.
مرحله 2: اعمال پولیش
اول از همه، اسفنج رو خیس کنید و بعد خوب فشار بدین تا فقط کمی نم داشته باشه. حالا مقدار کمی از پولیش رو روی اسفنج بمالید، حواستون باشه زیاد نشه که اسفنج نتونه جذبش کنه.
حالا با حرکات دایرهای روی کل بدنه ماشین رو پولیش بزنید. وقتی روی اسفنجتون به اندازه کافی پولیش هست، از وسط هر بخش شروع کنید و به سمت لبهها برید. این کار باعث میشه بین درزها و لبهها پر از پولیش نشه. همچنین مراقب باشید پولیش روی پلاستیک یا هر درزی از ماشین نره.
میتونید کل ماشین رو باهم پولیش بزنید، اما اگه هوا خیلی گرم و خشکه، بهتره هر بخش رو جداگانه انجام بدین. حذف کردن پولیش رقیق معمولا راحته اما بعضی پولیشهای دیگه ممکنه به خصوص تو هوای گرم و بعد از خشک شدن، سفت بشن و پاک کردنشون سخت بشه.
ذرات ساییدندهنده داخل پولیش شبیه ورقههای نازکی با لبههای تیز هستند. هرچی بیشتر مالش بدید، این ورقهها تیزتر میشن و کارشون رو بهتر انجام میدن، تا اینکه کمکم ساییده میشن و کندتر میشن. یعنی هر چقدر برای مالیدن و پاک کردن پولیش بیشتر وقت بذارید، ماشینتون براقتر میشه. پس نترسید و حسابی روی ماشین رو با پولیش ماساژ بدین.
حتما این نکات رو در این مرحله رعایت کنید:
قبل از شروع:
- ماشین رو به طور کامل بشویید و خشک کنید. هیچگونه آلودگی، گرد و غبار یا ذرهی ریز نباید روی سطح رنگ باقی بمونه.
- از دستکش و ماسک استفاده کنید. مواد شیمیایی موجود در پولیش میتونه برای پوست و تنفس شما مضر باشه.
- در سایه و دور از نور مستقیم خورشید کار کنید. گرمای خورشید باعث میشه پولیش سریعتر خشک بشه و کار کردن باهاش سخت تر بشه.
- از یه فضای تمیز و دور از گرد و غبار استفاده کنید. ذرات معلق در هوا میتونن روی سطح پولیش شده بچسبن و خط و خش ایجاد کنن.
- یه مقدار کمی پولیش رو روی یه سطح کوچک تست کنید تا از کیفیت و عملکرد اون مطمئن بشید.
حین پولیش زدن:
- از اسفنج یا دستمال نرم و تمیز استفاده کنید. به هیچ وجه از برس، اسکاج یا هر چیز زبری که میتونه به رنگ ماشین آسیب برسونه استفاده نکنید.
- پولیش رو به صورت حرکات دایرهای و با فشار ملایم روی سطح بمالید. از حرکات خطی یا زیگزاگی خودداری کنید.
- هر بار مقدار کمی پولیش روی اسفنج یا دستمال بزنید. زیاد نریزید که باعث هدر رفتن پولیش و کار سخت تر بشه.
- به طور مرتب اسفنج یا دستمال رو بشویید و خشک کنید. این کار باعث میشه پولیش کثیف روی سطح پخش نشه و خط و خش ایجاد نکنه.
- مراقب باشید پولیش به پلاستیک، لاستیک یا شیشههای ماشین نره. اگه پولیش روی این قسمتها ریخت، فورا با یه دستمال تمیز پاکش کنید.
- اگر هوا خیلی گرم و خشک هست، هر بخش از ماشین رو به طور جداگانه پولیش بزنید. این کار از خشک شدن سریع پولیش و ایجاد لکه جلوگیری میکنه.
بعد از پولیش زدن:
- بلافاصله بعد از پولیش زدن، کل سطح رو با یه دستمال میکروفایبر تمیز و خشک پاک کنید.
- برای اینکه مطمئن بشید تمام پولیش پاک شده، میتونید از یه دستمال مرطوب با آب تمیز استفاده کنید.
- از ماشینتون در نور مستقیم خورشید یا هوای گرم و خشک استفاده نکنید تا پولیش به طور کامل سفت و تثبیت بشه.
پولیشها در انواع مختلفی با سطوح زبری متفاوت عرضه میشن که هر کدوم برای یه کار خاص مناسب هستن. تفاوت اصلی این پولیشها در اندازه ذرات ساینده موجود در اونهاست.
- پولیش زبر: این نوع پولیش ذرات سایندهی درشتتری داره و برای از بین بردن خط و خشهای عمیق، رنگ مرده و لکههای روی سطح رنگ استفاده میشه. به خاطر زبری ذرات، باید با احتیاط و دقت بیشتری از این نوع پولیش استفاده کرد و مراقب باشید که به رنگ ماشین آسیب نزنید.
- پولیش نرم: ذرات سایندهی این نوع پولیش ریزتر هستن و برای صاف کردن سطح رنگ، از بین بردن خط و خشهای جزئی و ایجاد براقیت استفاده میشه. پولیش نرم به اندازه پولیش زبر قدرتمند نیست، اما میتونه درخشش و شفافیت قابل توجهی به رنگ ماشین بده.
- پولیش نانو: این نوع پولیش جدیدترین نوع پولیش هستش و از ذرات نانو برای صاف کردن و براق کردن سطح رنگ استفاده میکنه. پولیشهای نانو معمولا قدرت کمتری نسبت به پولیشهای زبر و نرم دارن، اما میتونن درخشش و شفافیت فوقالعادهای به رنگ ماشین بدن و همچنین یه لایهی محافظ روی سطح ایجاد کنن.
نحوه اعمال پولیش زبر، نرم و نانو:
پولیش زبر:
- از یه پد پولیش زبر یا یه اسفنج سفت استفاده کنید.
- مقدار کمی پولیش رو روی پد یا اسفنج بزنید.
- با حرکات دایرهای و فشار ملایم، پولیش رو روی سطح رنگ بمالید.
- مراقب باشید که به لبهها و گوشههای رنگ آسیب نزنید.
- بعد از اینکه کل سطح رو پولیش زدید، با یه دستمال میکروفایبر تمیز پولیش رو پاک کنید.
- ممکنه لازم باشه چند بار این کار رو تکرار کنید تا خط و خشهای عمیق به طور کامل از بین برن.
پولیش نرم:
- از یه پد پولیش نرم یا یه اسفنج لطیف استفاده کنید.
- مقدار کمی پولیش رو روی پد یا اسفنج بزنید.
- با حرکات دایرهای و فشار ملایم، پولیش رو روی سطح رنگ بمالید.
- میتونید از یه دستگاه پولیشر چرخشی یا اوربیتالی هم برای این کار استفاده کنید.
- بعد از اینکه کل سطح رو پولیش نرم زدید، با یه دستمال میکروفایبر تمیز پولیش رو پاک کنید.
پولیش نانو:
- از یه پد پولیش مخصوص پولیش نانو یا یه دستمال میکروفایبر نرم استفاده کنید.
- مقدار کمی پولیش نانو رو روی پد یا دستمال بزنید.
- با حرکات خطی و صاف، پولیش رو روی سطح رنگ بمالید.
- نیازی به فشار زیاد نیست، فقط کافیه که پولیش به طور یکنواخت روی سطح پخش بشه.
- بعد از اینکه کل سطح رو پولیش نانو زدید، با یه دستمال میکروفایبر تمیز پولیش رو پاک کنید.
مرحله 3: پاک کردن پولیش
بعد از خشک شدن کامل پولیش روی بدنه، نوبت به پاک کردن آن میرسه. پیشنهاد ما اینه که یه دستمال میکروفایبر مخصوص ماشین تهیه کنید که فقط برای پولیش زدن استفاده بشه. این دستمالها خیلی نرم هستند و باعث ایجاد خط و خش روی رنگ ماشین نمیشوند. همچنین برای پاک کردن گرد و غبار ناشی از پولیش خشک هم عالی هستن.
خیلی مهمه که اسفنج و دستمال پولیش رو همیشه تمیز نگه دارید. ممکنه موقع تمیز کردن ماشین، اینها روی زمین بیفتن و آلودگی و گرد و خاک بهشون بچسبه. اگه همچین اتفاقی برای اسفنج افتاد، بهتره دورش بندازید و یه اسفنج دیگه بردارید (به همین دلیل توصیه میکنیم از اسفنجهای سلولزی معمولی و ارزان استفاده کنید). اگه دستمال روی زمین افتاد، قبل از ادامه کار باید شسته و خشک بشه، پس بهتره دو یا سه تا دستمال داشته باشید. همچنین موقعی که از دستمال استفاده نمی کنید، حواستون باشه کجا میذارید. زیر برف پاککنها (مخصوصا اگه خوب تمیزشون نکردید) یا روی نرده چوبی، یا هر جای دیگه که ممکنه آلودگی و گرد و خاک داشته باشه، نگذارید.
دستمالهای میکروفایبر بزرگ و باکیفیت کمی گران هستند. این دستمالها ممکنه پرز زیادی بدن، اما نرم هستند و به رنگ ماشین آسیب نمی زنن. هرگز وسوسه نشید از حولههای کهنه یا تکههای لباس برای پاک کردن پولیش استفاده کنید.
مرحله 4: بررسی کار
بعد از اینکه کل پولیش رو پاک کردید، به عقب برگردید و هنر خودتون رو تحسین کنید! اگه بعد از پولیش زدن تغییر محسوسی تو رنگ ماشین ایجاد نشد، شاید بهتر باشه برای پولیش با دستگاه به یه کارشناس مراجعه کنید. اما اگه یه کم بهتر شده ولی هنوز راضی نیستید، میتونید دوباره کل کار رو تکرار کنید.
رنگ بدنه رو با دقت نگاه کنید، روش دست بکشید یا یه دستمال میکروفایبر تمیز و خشک روش بکشید تا ببینید جای زبری یا آلودگی احساس میشه. این میتونه نشونه آلودگی سطح رنگ به خاطر گرد و غبار صنعتی باشه. اگه اینطوره، میتونید با شستشوی تخصصی توسط یه کارشناس، این آلودگی رو پاک کنید.
مرحله 5 (اختیاری): زدن واکس بدنه
اگه از پولیش دارای واکس استفاده کردید، دیگه نیازی به کار اضافی ندارید چون این محصولات یه ترکیب چندکاره هست که هم پولیش و هم واکس داره. اما اگه دوست دارید یه لایه محافظتی دیگه هم روی رنگ ماشین بزنید، میتونید از محصولات دیگهای تحت عنوان واکس بدنه استفاده کنید.
واکس زدن بدنه خودرو فواید زیادی داره که میتونه ظاهر و عمر ماشین شما رو به طور قابل توجهی بهبود ببخشه. در اینجا به برخی از مهمترین مزایای واکس بدنه اشاره میکنیم:
محافظت از رنگ
- واکس یه لایه محافظ روی سطح رنگ ایجاد میکنه که از اون در برابر عوامل مخرب محیطی مثل نور خورشید، باران اسیدی، گرد و غبار، فضولات پرندگان و حشرات محافظت میکنه.
- این لایه محافظ میتونه از رنگ در برابر خط و خشهای جزئی، رنگ پریدگی و فرسایش زودرس جلوگیری کنه.
افزایش درخشش و براقی
- واکس با پر کردن منافذ و ناهمواریهای سطح رنگ، باعث میشه که نور به طور یکنواختتر بازتاب بشه و در نتیجه، درخشش و براقی فوقالعادهای به رنگ ماشین میده.
- یه ماشین واکسشده، ظاهری شیکتر، تمیزتر و جذابتر خواهد داشت.
آسانی تمیز کردن
- واکس سطح رنگ رو صاف و لغزنده میکنه، به همین دلیل، گرد و غبار، آلودگی و ذرات معلق در هوا به راحتی از روی اون پاک میشن و نیاز به شستشوی مکرر ماشین کاهش پیدا میکنه.
- همچنین، شستشوی یه ماشین واکسشده راحتتره و لکهها و آلودگیها به راحتی از روی اون پاک میشن.
جلوگیری از زنگ زدگی
- برخی از واکسها حاوی ترکیباتی هستن که میتونن از فلز بدنه در برابر زنگ زدگی محافظت کنن.
- این نوع واکسها برای ماشینهایی که در مناطق مرطوب یا ساحلی تردد میکنن، بسیار مناسبن.
افزایش ارزش خودرو:
- یه ماشین تمیز، براق و بدون خط و خش، ارزش بیشتری در بازار دست دوم خواهد داشت.
- اگه قصد فروش ماشینتون رو دارید، واکس زدن بدنه میتونه به افزایش قیمت اون کمک کنه.
جمع بندی
پولیش و واکس زدن بدنه خودرو، دو روش ضروری برای حفظ زیبایی، سلامت و طول عمر ماشین شما هستند. پولیش با از بین بردن خط و خشهای جزئی، رنگ مرده و لکهها، سطح رنگ رو صاف و شفاف میکنه و درخشش فوقالعادهای به اون میده. واکس یه لایه محافظ روی سطح رنگ ایجاد میکنه که از اون در برابر عوامل مخرب محیطی مثل نور خورشید، باران اسیدی، گرد و غبار، فضولات پرندگان و حشرات محافظت میکنه. با انجام منظم پولیش و واکس، میتونید از زیبایی و درخشش همیشگی ماشینتون لذت ببرید و در عین حال، عمر و دوام اون رو هم افزایش بدید.